Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

‘Alle huizen over 31 jaar geïsoleerd’

Geplaatst op 11 mei 2016 , bijgewerkt 11 mei 2016, 15:30

Het duurt minstens 31 jaar voordat alle huizen in Nederland zijn geïsoleerd. Dit blijkt uit een berekening van milieuorganisatie Natuur & Milieu. 

De berekening is gebaseerd op cijfers uit 2012. Volgens de milieuorganisatie zijn geen recentere gegevens over isolatie voorhanden. In 2012 namen huishoudens in totaal 380 duizend unieke isolatiemaatregelen, zoals dubbel glas, spouwmuur- of dakisolatie. Om alle bestaande woningen volledig te isoleren, moeten nog 12 miljoen unieke isolatiemaatregelen worden genomen.

In 2013 sprak de Rijksoverheid met veertig maatschappelijke organisaties af dat tot 2020 elk jaar 300 duizend Nederlandse koop- en huurwoningen energiezuiniger moeten worden. Om huishoudens te stimuleren hun huis te verduurzamen, verstrekt de overheid leningen en subsidies.

Zo stelt het kabinet dit jaar € 100 miljoen beschikbaar om koopwoningen te verduurzamen. De subsidieregeling treedt komende zomer in werking. 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid