Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Bouwsector boekt meer omzet

Geplaatst op 26 mei 2016 , bijgewerkt 26 mei 2016, 00:00

De bouwsector groeide het eerste kwartaal van 2015 met 5,5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

De bouw was vorig kwartaal de sterkst groeiende sector in de Nederlandse economie. Binnen de bouwsector groeiden de afwerkingsbedrijven zoals schilders- en glaszettersbedrijven het hardst met 8,7%.

Toch is de markt niet overspannen, zegt Kees Huisman, algemeen secretaris van de VLOK de branchevereniging voor klussenbedrijven. ‘Onze vakmensen zitten redelijk vol. Mensen stelden onderhoudsklussen zoals het schilderwerk vanwege de crisis lang uit. Nu moet dat echt worden aangepakt.’ 

Toekomst

Huisman maakt zich wel zorgen over de ontwikkeling van het aantal vakmannen in de toekomst. ‘Steeds minder jongeren willen bijvoorbeeld schilder worden. Het aantal opleidingsplaatsen neemt af.’

Ondanks de toename van de bouwomzet is het niveau van voor de crisis nog niet bereikt. Ook nam de werkgelegenheid in de sector de afgelopen maanden verder af. Ongeveer duizend banen gingen verloren. 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid