Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Noodweer zorgt voor miljoenen euro’s schade

Geplaatst op 31 mei 2016 , bijgewerkt 31 mei 2016, 14:33

Het noodweer van maandag heeft in Nederland voor ongeveer € 10 miljoen schade gezorgd, schat het Verbond van Verzekeraars in. 

Vooral Gelderland, Limburg en Overijssel hadden last van de zware buien. Huiseigenaren meldden schade aan apparatuur en hout, door water dat door het dak heen kwam of over de drempel.

De laatste jaren bedraagt de neerslagschade jaarlijks gemiddeld € 90 miljoen. ‘De neerslagschade neemt ieder jaar toe’, aldus een woordvoerder. ‘Deze hoosbuien gaan we vaker zien. Als het zo doorgaat, zitten we vanaf het jaar 2050 op ongeveer € 240 miljoen neerslagschade per jaar.’

Zorg voor groen


Om de schade in de toekomst te beperken, moeten we met zijn allen klimaatbestendiger bouwen, stelt de woordvoerder. Huiseigenaren kunnen volgens hem een paar dingen doen: ‘Voorkom dat het water je huis in komt. Onderhoud het dak goed en zet kwetsbare spullen niet in de kelder. Voorzie je tuin van voldoende groen, zorg dat het water weg kan.’

Verzekeraars vergoeden doorgaans wel schade veroorzaakt door water dat door het dak heen komt (verticale schade). Ze vergoeden niet altijd schade veroorzaakt door overstromingen van de straat.

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid