Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Prijzen zonnepanelen met kwart gedaald

Geplaatst op 02 jun 2016 , bijgewerkt 02 jun 2016, 10:58

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen vijf jaar met bijna een kwart gedaald. Dat blijkt uit een inventarisatie van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. 

Een geïnstalleerd zonnestroomsysteem bestaande uit tien panelen en een omvormer kost volgens Milieu Centraal gemiddeld € 4.600. Voor een vergelijkbaar systeem betaalde je in 2011 nog € 5.900. Tussen 2006 en 2011 daalden de prijzen sneller: in die periode halveerden de prijzen. 

Volgens Wim Sinke blijven de prijzen van zonnepanelen nog wel wat dalen. Sinke is hoogleraar Photovoltaic energy conversion aan de Universiteit van Amsterdam en manager program development bij het Energieonderzoek Centrum Nederland. ‘Maar wacht daar vooral niet op. Wie nu panelen koopt, zorgt ervoor dat er straks betere panelen zijn. Want als er een markt voor is, verbetert de technologie.’ 

Meer informatie 
Collectieve Inkoop Zonnepanelen van Vereniging Eigen Huis 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid