Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Collectieve claim ASR om woekerpolissen

Geplaatst op 06 jun 2016 , bijgewerkt 06 jun 2016, 13:00

Vereniging Woekerpolis.nl heeft verzekeraar ASR gedagvaard om zijn woekerpolissen. Dat meldt de vereniging op haar website. Het gaat om een collectieve claim, waarbij Woekerpolis.nl de schade claimt op € 4500 per polis.

Volgens Woekerpolis.nl heeft ASR de afgelopen decennia ongeveer 1,1 miljoen woekerpolissen verkocht. Daarvan zijn de producten Waerdye en ABC Spaarplan de belangrijkste. ASR hield op deze producten kosten in die niet met de klanten waren afgesproken, stelt Woekerpolis.nl. In offertes stonden daarnaast rekenvoorbeelden met eindkapitalen die nooit gehaald konden worden.

ASR sloot in 2009 een compensatieregeling. Woekerpolis.nl stelt dat dit een slechte regeling was, waarbij de helft van de klanten geen vergoeding kreeg. De klanten die wel een vergoeding kregen, kregen gemiddeld minder dan € 1000.

De collectieve claim komt vlak voor de beursgang van ASR, aanstaande vrijdag. Het is de vierde collectieve procedure die Woekerpolis.nl start.

Meer informatie
Informatie Vereniging Eigen Huis over woekerpolissen

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid