Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

Meeste groene stroomcontracten in Zeeland

Geplaatst op 09 jun 2016 , bijgewerkt 09 jun 2016, 13:08

Gemiddeld 65 % van de mensen die de afgelopen zes jaar via vergelijkingswebsite PriceWise.nl is overgestapt naar een andere energieleverancier, koos voor groene stroom. Dit maakte de website donderdag bekend. 

PriceWise bekeek orders van honderdduizenden consumenten. 

Volgens de vergelijkingswebsite telt de provincie Zeeland in verhouding de meeste groene contracten (71,8 %). Daar heeft 71,8 % van de inwoners een contract voor groene stroom. Friesland staat onderaan de lijst met bijna 60 % . 

PriceWise bekeek ook hoeveel contracten voor groene stroom er in de vijf  grootste steden van Nederland zijn. In Utrecht heeft 80,4 % van de inwoners zo’n contract. Rotterdam sluit de top vijf af met bijna 75 %. 

Eind april bleek al uit een rapport van de Autoriteit Consument & Markt dat 64 % van alle Nederlandse huishoudens een contract heeft voor groene stroom. 

 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid