Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

'Energierekening € 75 omlaag'

Geplaatst op 10 jun 2016 , bijgewerkt 10 jun 2016, 15:45

Consumenten met een energiecontract met variabele energietarieven betalen vanaf 1 juli gemiddeld € 75 per jaar minder voor stroom en gas. Dat blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingswebsite Pricewise.nl. 

De vier traditionele energieleveranciers, Nuon, Essent, Eneco en Delta, verlagen volgens Pricewise hun tarieven voor gas met gemiddeld 10 tot 12 %. De stroomtarieven dalen met gemiddeld 9 tot 11 %. Volgens Pricewise heeft naar schatting 60 % van de Nederlandse huishoudens een energiecontract met variabele tarieven. Hoewel de variabele tarieven omlaag gaan, zijn huishoudens met een één- of driejarig contract goedkoper uit. 

De variabele energietarieven wijzigen elk jaar op 1 januari en 1 juli. 

De energiejaarrekening van een gemiddeld huishouden bedroeg begin dit jaar € 1.661. Dat is € 70 minder dan in het jaar ervoor, zo meldde de Autoriteit Consument & Markt vorige week. 

Update 11 mei:
Energiebedrijven Eneco en Delta hebben aangekondigd hun energietarieven te verlagen. 

Update 10 juni: 
RTL Nieuws bevestigt het bericht van Pricewise, maar is nog optimistischer over de hoogte van de besparing. Volgens RTL besparen huishoudens met een energiecontract met variabele tarieven vanaf 1 juli op jaarbasis gemiddeld € 100.   

Meer informatie

Overstaptips 
Energieprijzenvergelijker
Collectieve Inkoop Energie 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid