Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

Bewoners 113 gemeenten willen groene stroom

Geplaatst op 14 jun 2016 , bijgewerkt 14 jun 2016, 11:45

Inwoners van meer dan honderd Nederlandse dorpen en steden eisen in een petitie dat hun gemeenten groene stroom gaan gebruiken. Dat schrijft het AD dinsdag. 

Vorige week bleek uit onderzoek van Greenpeace dat slechts een derde van alle Nederlandse gemeenten duurzame stroom inkoopt. De rest koopt grijze stroom in en maakt die op papier groen, door groencertificaten te kopen. Dit wordt sjoemelstroom genoemd, omdat groencertificaten niet leiden tot extra opwekking van groene stroom. 

Gemeenten hebben met de Rijksoverheid afgesproken dat ze vanaf 2015 groene stroom inkopen. Greenpeace vindt het tijd dat gemeenten hier werk van maken. De milieuorganisatie nam daarom het initiatief voor de petities. 

Er zijn petities in grote steden als Amsterdam en Rotterdam, maar ook in de kleinere plaatsen Arnhem, Castricum, Oss en Stadskanaal. 

Gebruikt uw gemeente groene stroom? Bekijk het op de website van Greenpeace

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid