Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Fiscale uitzondering Starterslening loopt af

Geplaatst op 21 jun 2016 , bijgewerkt 21 jun 2016, 11:00

Wie een Starterslening wil, moet deze voor de jaarwisseling laten passeren bij de notaris. Anders vervalt het recht op hypotheekrenteaftrek, zo waarschuwt de SVn, de organisatie achter de lening. 

Sinds 2013 moet iedere iedere hypotheek annuïtair worden afgelost om recht te houden op hypotheekrenteaftrek. De Starterslening voldoet niet aan deze eis, aangezien de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeven worden betaald. De overheid maakte voor deze lening tijdelijk een uitzondering. Die uitzondering eindigt per 1 januari 2017. 

Wie voor de jaarwisseling een Starterslening wil laten passeren bij de notaris om zo nog onder de huidige regelgeving te vallen, moet haast maken. De aanvraagprocedure bij de SVn duurt zo'n drie maanden. Ook kan de SVn na verloop van tijd besluiten geen aanvragen meer in behandeling te nemen. 

Financiële hulp bij koop huis

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid