Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Huiseigenaar is tevreden over energieleverancier

Geplaatst op 24 jun 2016 , bijgewerkt 24 jun 2016, 10:27

Huiseigenaren zijn over het algemeen tevreden over hun energieleverancier. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder haar leden. 

Aan het onderzoek deden ruim 11.000 leden mee. Het is de vijfde keer dat de vereniging haar leden vroeg hun energieleverancier te beoordelen. 

UnitedConsumers wordt met een 8,4 het beste beoordeeld door de leden van Vereniging Eigen Huis. Op de tweede plaats staat Greenchoice met een 8,3. Het laagste cijfer dat is gegeven is een 7,4, een ruime voldoende. E.On, Essent, de Nederlandse Energie Maatschappij en Oxxio kregen dit cijfer. De gemiddelde tevredenheid is ten opzichte van de laatste meting (2013) met 0,2 punten toegenomen. 

Actietarieven 

Met de uitkomst van dit onderzoek hoopt Vereniging Eigen Huis huiseigenaren te stimuleren om over te stappen naar een andere energieleverancier. ‘Er zijn immers geen energieleveranciers meer die een onvoldoende scoren.  En wie jaarlijks wisselt van energieleverancier kan profiteren van actietarieven,’ zegt Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. 

Variabele tarieven omlaag

Op 1 juli verlagen energieleveranciers de variabele energieprijzen. Ongeveer 60 % van de Nederlandse huishoudens heeft een energiecontract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. RTL Nieuws meldde twee weken geleden dat deze mensen door de verlaging op jaarbasis gemiddeld € 100 besparen. Wie jaarlijks overstapt naar een andere energieleverancier is goedkoper uit. 

Meer informatie
2016 06 Energieleveranciers
Collectieve Inkoop Energie

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid