Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Hypotheek via crowdfunding stap dichterbij

Geplaatst op 28 jun 2016 , bijgewerkt 28 jun 2016, 14:00

Huizenkopers kunnen binnenkort hun hypotheek door andere particulieren laten financieren. Crowdfundingplatform Jungo kreeg daarvoor een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

Met de verleende vergunning kan Jungo vanaf het najaar bemiddelen in hypotheken en geld ophalen via crowdfunding. Dit houdt in dat particulieren geld kunnen beleggen in de hypotheek van een ander. 

Wie een hypotheek wil, kan een aanvraag indienen bij het crowdfundingplatform. Als Jungo akkoord is, wordt de aanvraag op de site geplaatst. Als veel mensen willen investeren, is dat goed nieuws voor de hypotheekaanvrager: de rente kan bij grote interesse lager uitvallen. 

Overigens wordt een 'Jungo-hypotheek' niet geheel met crowdfundinggeld gefinancierd. Het zou gaan om zo'n 20 % van de hypotheeksom, de rest komt van een instelling waarmee Jungo nog in onderhandeling is, zo zei Jungo-oprichter Vincent van den Noort maandag in de Telegraaf

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid