Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

Huiseigenaar wantrouwt energieplannen kabinet

Geplaatst op 06 jul 2016 , bijgewerkt 06 jul 2016, 13:55

Huiseigenaren zien weinig in de huidige plannen van het kabinet om woningen energiezuiniger te maken. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder haar leden. 

De vereniging vroeg 1.100 leden wat zij vinden van twee bespaarplannen van het kabinet. In het ene plan zijn energieleveranciers verantwoordelijk voor de verduurzaming van woningen en in het andere ligt de verantwoordelijkheid bij marktpartijen, zoals energie- en isolatiebedrijven. 

Uit het onderzoek blijkt dat 13 % van de ondervraagden het een goed idee vindt als energieleveranciers  huiseigenaren gaan stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen. Achter het andere plan staat 17 % van de respondenten. 

Gebrek aan vertrouwen

Volgens Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis, komt de lage beoordeling van de plannen door een gebrek aan vertrouwen. ‘Consumenten zijn bang dat grote partijen vooral aan zichzelf denken en huishoudens aanpraten wat hen uitkomt. Wij roepen minister Kamp op om te kijken hoe hij het vertrouwen in de plannen kan vergroten.’

Aangescherpt Energieakkoord

Half mei maakte de voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord bekend dat het Energieakkoord wordt aangescherpt. Volgens de commissie worden de doelen uit het akkoord zonder extra maatregelen niet gehaald. De twee bespaarplannen zijn voorbeelden van deze maatregelen. 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid