Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

'Een op drie lost aflossingsvrije hypotheek niet af'

Geplaatst op 26 jul 2016 , bijgewerkt 25 jul 2016, 08:00

Een derde van de mensen met een aflossingsvrije hypotheek denkt deze op de einddatum niet te kunnen aflossen. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. 

Ruim 2 miljoen huiseigenaren hebben een volledig of gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek. Van de mensen die vreest de hypotheek niet te kunnen aflossen, heeft de helft contact gehad met een adviseur.

Wat kan huiseigenaar doen?

Vereniging Eigen Huis adviseert mensen die zich zorgen maken over hun aflossingsvrije hypotheek om met hun adviseur te bekijken hoe ze problemen kunnen voorkomen. Door bijvoorbeeld tussentijds af te lossen. Of af te lossen als de maandlasten na rentemiddeling of een renteherziening sterk dalen en er meer financiĆ«le ruimte ontstaat. De vereniging roept geldverstrekkers en adviseurs op om klanten actief met oplossingen te benaderen.

Voor ruim de helft van de mensen met een aflossingsvrije hypotheek was de lage maandlast de reden om hiervoor te kiezen. Iemand met een aflossingsvrije hypotheek betaalt alleen rente en lost niet af. Daarover nemen de zorgen bij banken en toezichthouders toe.

Lees meer:
Persbericht Vereniging Eigen Huis (26 juli 2016) 
VEH onderzoek Aflossingsvrije hypotheek juli 2016
Is het verstandig om af te lossen op uw hypotheek?

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid