Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

‘Schadeafhandeling Groningen moet zonder NAM’

Geplaatst op 08 aug 2016 , bijgewerkt 08 aug 2016, 10:00

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) moet zich niet langer bezighouden met de afhandeling van schade ontstaan door gaswinning in Groningen. Dat zegt Eelco Eikenaar namens het Groningse provinciebestuur in het NRC Handelsblad.

SP-lid Eikenaar, die gaswinning in zijn portefeuille heeft, pleit voor een schadefonds waaraan de NAM jaarlijks bijdraagt. De overheid zou vervolgens moeten bepalen wie schadevergoeding ontvangt en welke woningen moeten worden versterkt.

Vereniging Eigen Huis pleit al geruime tijd voor een verandering in de schadeafhandeling. In juni schreef Steven Wayenberg, belangenbehartiger Groningen van de vereniging, een brandbrief (pdf) aan de Tweede Kamer over de problemen in Groningen. Daarin werd ook opgeroepen tot het afhandelen van schadeclaims door een onafhankelijke organisatie.

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid