Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Extra miljoenen voor Groningse huizen

Geplaatst op 15 aug 2016 , bijgewerkt 15 aug 2016, 11:30

Het budget voor de waardevermeerderingsregeling in het Groningse aardbevingsgebied is met € 11,8 miljoen verhoogd. Daarmee kunnen alle reeds ingediende aanvragen, waar geen geld meer voor beschikbaar was, worden behandeld.

Groningers die minimaal € 1.000 schade aan hun woning door gaswinning hebben opgelopen, kunnen maximaal € 4000 krijgen om hun huis duurzamer te maken. De schade moet voor 2016 ontstaan zijn en uiterlijk 31 januari 2016 zijn gemeld bij het Centrum Veilig Wonen. De aanvraag voor de waardevermeerderingsregeling moet voor 1 juli 2016 zijn ingediend.

Aanvragen

De eerder uitgetrokken € 124,6 miljoen voor de regeling bleek niet voldoende. Van de 37.651 aanvragen konden 34.031 worden toegekend. 1.377 aanvragen zijn afgewezen, omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden. De overige 2.243 aanvragen kunnen nu behandeld worden.

De meeste aanvragen komen uit de stad Groningen, gevolgd door Delfzijl. Het geld wordt vooral gebruikt voor zonnepanelen en energiebesparend glas.

Regeling

Nationaal Coördinator Groningen werkt samen met de overheid, het Gasberaad en de Groninger Bodem Beweging aan een nieuwe regeling voor duurzaamheidsmaatregelen. Naar verwachting zal dat nog enige maanden in beslag nemen.

Vereniging Eigen Huis pleit al langer voor extra budget, zodat de waardevermeerderingsregeling actief blijft. "Het gaat hier niet om een cadeautje, maar om compensatie voor de ellende die schade veroorzaakt", aldus Steven Wayenberg, belangenbehartiger Groningen van de vereniging.

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief