Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Boete bij verzekeringsfraude

Geplaatst op 26 aug 2016 , bijgewerkt 26 aug 2016, 12:00

Mensen die verzekeraars oplichten krijgen vanaf nu direct een boete van € 532. Verzekeraars willen fraude harder aanpakken en potentiële fraudeurs ontmoedigen om te veel schade te melden.

Dat maakte het Verbond van Verzekeraars bekend. Het opsporen, aanpakken en afhandelen van fraude kost verzekeraars veel tijd en geld. Afgelopen jaar leden verzekeraars € 79 miljoen euro in 8336 fraudegevallen, een stijging van 7 % vergeleken met het jaar daarvoor. Het vaakst wordt gefraudeerd bij autoverzekeringen, brandverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen, schrijft de Volkskrant.

Verzekeraars hoeven met de boetemaatregel, die de steun heeft van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Nationale Politie, niet meer eerst naar de politie of de rechter. Als de verzekeraar heeft aangetoond dat een klant heeft gefraudeerd, draagt hij de zaak over aan de Service Organisatie Directe Aansprakelijkstelling (SODA). De SODA verhaalt de schade op de fraudeur.

Meer informatie
Hoe werkt het?
Feitenoverzicht Verbond van Verzekeraars

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid