Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

In najaar meer aanbieders rentemiddeling

Geplaatst op 29 aug 2016 , bijgewerkt 29 aug 2016, 16:18

Het aantal aanbieders van rentemiddeling groeit. Over enkele weken kunnen ook huiseigenaren met een hypotheek bij Nationale Nederlanden (eind september), Aegon en Direktbank (beide per 1 oktober) hun rente middelen.

Uit een rondgang van de NOS bleek vandaag dat het nog niet storm loopt met aanvragen voor rentemiddeling. Volgens ABN Amro koos een relatief klein aantal mensen voor rentemiddeling, en bij Rabobank kozen minder mensen dan verwacht voor rentemiddeling. Beide grootbanken bieden de mogelijkheid sinds de zomer.

Geen noodzaak

‘We vermoeden dat meer mensen zullen instappen als er signalen komen dat de rente weer begint te stijgen’, zegt woordvoerder Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis. ‘Er is veel belangstelling, maar geen acute noodzaak om meteen naar je bank te rennen. Want hoe korter de rentevaste periode nog is, hoe voordeliger de rentemiddeling wordt.’ De vereniging pleit ervoor dat alle banken rentemiddeling gaan aanbieden.

Bij rentemiddeling wordt de rentevaste periode voortijdig afgebroken. De aanbieder middelt de oude hypotheekrente met het huidige, lagere tarief. Hij brengt voor het oversluiten meestal boeterente in rekening, die hij verrekent in de nieuwe hypotheekrente. Mensen van wie de renteperiode nog niet ten einde loopt, kunnen zo toch profiteren van de lagere rente. Ze hoeven dan niet ineens een hoog boetebedrag te betalen en zijn per maand minder kwijt aan de hypotheek.

Meer informatie
Alles over rentemiddeling

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid