Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

€ 20 miljoen subsidie voor woningisolatie

Geplaatst op 01 sep 2016 , bijgewerkt 16 sep 2016, 10:24

Woningbezitters kunnen sinds 15 september subsidie aanvragen voor de isolatie van hun huis. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag bekend. 

De subsidie bedraagt 20 % van de isolatiekosten. Wie voor de subsidie in aanmerking wil komen, moet minstens twee energiebesparende maatregelen nemen. Bijvoorbeeld het dak en de spouwmuur isoleren. Huiseigenaren die dat doen, kunnen vervolgens subsidie aanvragen voor aanvullende energiebesparende maatregelen, zoals isolerende deuren en energiezuinige kozijnen. Als de energiebesparende maatregelen voldoen aan ventilatie- en isolatie-eisen van het ministerie, krijgen huiseigenaren € 4.000 subsidie extra. 

De Rijksoverheid stelt dit jaar € 20,5 miljoen beschikbaar.

De regeling geldt ook voor Verenigingen van Eigenaren. Appartementseigenaren kunnen bovendien subsidie aanvragen voor energieadvies en het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan. 

Duurzame energie 

Sinds begin dit jaar kunnen huiseigenaren ook subsidie aanvragen voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel en pelletkachel. In 2016 is hiervoor in totaal € 70 miljoen beschikbaar. 

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

Vereniging Eigen Huis is blij met deze landelijke subsidie. ‘Om de doelen uit het Nationaal Energieakkoord te halen, zijn goede stimulansen nodig. De vereniging zal de nieuwe subsidieregeling bestuderen en onder meer bekijken of deze eenvoudig is aan te vragen,’ zegt Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij de vereniging.  

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe energiesubsidie 
Zo vraagt u subsidie aan 
Welke landelijke energiesubsidies zijn er nog meer voor huiseigenaren? 
Welke regionale energiesubsidies zijn er voor huiseigenaren?
Bekijk welke energiebesparende maatregelen u in huis kunt nemen

 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid