Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Zeker 100.000 huishoudens met aardbevingsschade in Groningen

Geplaatst op 05 sep 2016 , bijgewerkt 05 sep 2016, 11:04

100.000 huishoudens in Groningen wonen in een huis met aardbevingsschade. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Een kwart van hen heeft meer dan één keer schade gehad.

Met het onderzoek probeert de Rijksuniversiteit inzage te krijgen in de effecten van de aardbevingen op de bevolking. Vier op de tien ondervraagden voelt zich niet veilig thuis. Van de mensen die vaker een beving hebben meegemaakt, voelt iets meer dan een op de drie zich thuis nog veilig. 

Nieuw gaswinningsbesluit

Het onderzoek komt op een moment dat het gasdossier hoog op de politieke agenda staat. Morgen reist een delegatie Tweede Kamerleden af naar Groningen en donderdag is in Den Haag een hoorzitting. Een Kamerdebat en een nieuw gaswinningsbesluit van het kabinet volgen later deze maand.

Vrijdagavond vond in de buurt van de Groningse plaats Hellum nog een aardbeving plaats met een kracht van 2,1 op de schaal van Richter.

Meer informatie
Aardbevingen Groningen

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid