Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Gasprijs omlaag voor zuidelijke provincies

Geplaatst op 05 sep 2016 , bijgewerkt 05 sep 2016, 11:45

Steeds meer energieleveranciers schrappen de hogere toeslag op gasverbruik. Dat concludeert energievergelijker Gaslicht.com. Er wordt vaker gekozen voor een standaardtoeslag die voor heel Nederland geldt.

De gastarieven zijn deels afhankelijk van waar iemand woont. Hoe verder verwijderd van de gasbel in het Groningse Slochteren, hoe hoger de toeslag omdat het gas vanuit Groningen moet worden getransporteerd. Dat kan per regio jaarlijks wel € 30 schelen. Ben Woldring, eigenaar van Gaslicht, noemt de variabele regiotoeslagen ‘ondoorzichtig en niet meer van deze tijd’.

Standaardtoeslag

Inmiddels hebben acht van de 26 energiebedrijven, waaronder Greenchoice en Energiedirect.nl, voor een standaardtoeslag gekozen. Daardoor gaan inwoners in het zuiden van het land minder betalen en bewoners van de noordelijke provincies meer.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

De vereniging is blij met deze ontwikkeling. ‘Wij hebben twee jaar geleden bij minister Kamp (Economische Zaken) in een brief al gepleit voor een uniforme energienota’, aldus financieel specialist Karin Boog. ‘Doordat de regiotoeslag op gas op verschillende manieren wordt gecommuniceerd, is die voor consumenten moeilijk te vergelijken.’

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid