Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Prijzige kamers te koop in Amsterdam

Geplaatst op 05 sep 2016 , bijgewerkt 06 sep 2016, 13:54

In het Amsterdamse stadsdeel West staan studentenkamers te koop voor € 62.000. ‘De vierkante meterprijs is met ruim € 6.800 extreem hoog’, zegt woordvoerder Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis. ‘In dezelfde buurt is de vierkante meterprijs met € 4.750 ruim € 2.000 lager.’

Volgens de advertentie gaat het om vijftien kamers van circa 9 tot 14 m2 met wastafel. Badkamer en keuken worden gedeeld.

Veel vragen

Vereniging Eigen Huis heeft veel vragen bij de kamerverkoop. ‘Wat koop je hier nu eigenlijk?’ zegt André de La Porte. ‘Waar ben je juridisch eigenaar van? Hoe zit het met de claim van vijftien jaar belastingaftrek?’ Studenten wonen relatief kort op hetzelfde adres. Na een paar jaar zal de kamer weer verkocht moeten worden. ‘Zit dat tegen, dan kom je van zo’n kleine kamer mogelijk niet meer af.’

Daarover maakt ook de PvdA in Amsterdam zich zorgen, meldt de NOS. ‘De gemeente moet er alles aan doen om het verkameren van woningen tot 1-kamer-koopwoningen te voorkomen’, aldus raadslid Maarten Poorter in schriftelijke vragen. 

Volgens André de la Porte is het de vraag of banken een hypotheek willen verstrekken die lager is dan een ton, en bovendien op een kamer wordt afgesloten.

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid