Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

VEH niet langer betrokken bij evaluatie windprojecten

Geplaatst op 06 sep 2016 , bijgewerkt 06 sep 2016, 16:00

Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines zijn uit de klankbordgroep van de Rijksoverheid gestapt die het besluitvormingstraject van grote infrastructuurprojecten, zoals windparken, evalueert. 

Dat schrijven de belangenbehartigers dinsdag in een brief aan minister Henk Kamp van Economische Zaken. 

Kamp wil alleen afgeronde projecten evalueren, omdat het volgens hem lastig leren is van projecten die nog in beweging zijn. Vereniging Eigen Huis is het daar niet mee eens. ‘Door enkel en alleen afgeronde projecten te analyseren, worden veelal makkelijk doorlopen projecten onderzocht en ontstaat geen representatief beeld,’ zegt Rob Mulder, directeur Strategie & Belangenbehartiging bij de vereniging. 

Vereniging Eigen Huis vindt niet dat ze achter een dergelijke, beperkte evaluatie kan blijven staan. ‘Door lid te blijven van de klankbordgroep kan de indruk ontstaan dat wij de aanpak van het ministerie onderschrijven. Het lijkt ons daarom zuiverder dat we ons terugtrekken uit de groep,’ zegt Mulder. 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid