Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

Tweede Kamer wil fonds voor proefprocessen in Groningen

Geplaatst op 16 sep 2016 , bijgewerkt 16 sep 2016, 00:00

Er moet een fonds komen waarmee Groningers met aardbevingsschade proefprocessen kunnen voeren. Deze motie van Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) is gisteren door een meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen. 

Volgens Van Tongeren nemen maar weinig Groningers de stap naar de rechter vanwege de hoge kosten. Daardoor is er nauwelijks jurisprudentie. De huidige Arbiter voor Aardbevingsschade biedt volgens Van Tongeren weinig soelaas. Zij denkt dat de rechter de enige is die de NAM kan dwingen slachtoffers met aardbevingsschade te betalen omdat een vonnis transparant en afdwingbaar is.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

‘Wij ondersteunen de motie van Van Tongeren van harte’, aldus manager belangenbehartiging Nico Stolwijk. ‘Het werd tijd dat Groningers op juridisch vlak ook financiële ondersteuning krijgen.’ Een fonds haalt volgens Stolwijk een belangrijke barrière weg bij mensen om in moeilijke gevallen hun gelijk te halen.

Minister Kamp (Economische Zaken) heeft nog niet gereageerd op het aannemen van de motie. 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid