Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Driekwart gemeenten niet aangesloten op WOZ-database

Geplaatst op 19 sep 2016 , bijgewerkt 19 sep 2016, 11:10

Hoewel WOZ-waarden vanaf 1 oktober openbaar moeten zijn, is driekwart van de gemeenten nog niet aangesloten op de landelijke online database. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De website waarop alle WOZ-waarden te raadplegen moeten zijn, woz-waardeloket.nl, gaat 1 oktober live. Daarop kan iedereen - via postcode en huisnummer, kaart of luchtfoto - WOZ-gegevens bekijken van de aangesloten gemeenten.

De gegevens van driekwart van de gemeenten zijn dan nog niet beschikbaar, voornamelijk vanwege ICT-problemen. De Waarderingskamer verwacht dat in het tweede kwartaal van volgend jaar alle WOZ-gegevens online staan.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis is niet verbaasd dat de deadline niet gehaald wordt, maar had wel gehoopt dat eind januari alle WOZ-waarden online zouden staan. Dat is namelijk het moment dat de nieuwe WOZ-bepalingen op de mat vallen.

Aangezien gemeenten wettelijk verplicht zijn WOZ-waarden bekend te maken, vindt de vereniging dat zij een alternatief moeten bieden. Bijvoorbeeld dat burgers kunnen mailen of bellen als zij WOZ-gegevens willen opvragen.

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid