Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

Proef met privaat bouwtoezicht geeft weinig hoop

Geplaatst op 29 sep 2016 , bijgewerkt 29 sep 2016, 11:00

De gemeente Amsterdam greep diverse keren in tijdens een proef met privaat bouwtoezicht. Dat blijkt uit een rapport waar Cobouw.nl over schrijft.

Tijdens de stort van de fundering van woningen op Zeeburgereiland legde de gemeente Amsterdam het werk stil wegens meerdere gebreken. Ook in Den Haag bleek een proef met privaat bouwtoezicht gevaarlijke situaties op te leveren.

Wet kwaliteitsborg bouw

De bouw moet zelf toezicht regelen op de kwaliteit en veiligheid als de Wet kwaliteitsborg bouw van minister Stef Blok werkelijkheid wordt. Vandaag zijn verschillende partijen uitgenodigd voor een gesprek met de Tweede kamer. Ook Vereniging Eigen Huis zal haar standpunt delen.

Rob Mulder, directeur kennis en belangenbehartiging: 'Als toekomstige experimenten dezelfde kant op wijzen als het experiment in Den Haag, betekent dat wat ons betreft dat de stelselwijziging wordt uitgesteld en aangepast of afgeblazen.'

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid