Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

Minister Kamp boos over diefstal energiegegevens

Geplaatst op 06 okt 2016 , bijgewerkt 06 okt 2016, 10:09

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) vindt het ernstig dat de energiegegevens van twee miljoen huishoudens zijn gestolen, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. 

Kamp zegt dat hij de energiesector direct heeft aangesproken op zijn verantwoordelijkheid. Hij eist van de sector snel maatregelen om herhaling te voorkomen. 

Half september maakte brancheorganisatie Netbeheer Nederland bekend dat de energiegegevens van twee miljoen huishoudens zijn gestolen door een oud-medewerker van een energieleverancier. Het gaat om informatie over het energiecontract zoals het jaarverbruik, type aansluiting en de einddatum van het contract. 

Brief 

Vereniging Eigen Huis stuurde in september een brief aan Netbeheer Nederland. Daarin schreef ze dat de getroffen huishoudens snel moeten worden ge├»nformeerd over welke data precies zijn gestolen, waar de data terecht zijn gekomen en welke maatregelen genomen worden om herhaling van diefstal te voorkomen. 

Wat kunt u doen? 

Huiseigenaren die zich afvragen of hun gegevens zijn gestolen, kunnen contact opnemen met hun energieleverancier. 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid