Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

Evaluatie salderingsregeling eerder begonnen

Geplaatst op 13 okt 2016 , bijgewerkt 13 okt 2016, 11:31

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) is begonnen met de evaluatie van de salderingsregeling. 

Kamp zou de regeling in 2017 evalueren, maar is daar nu al mee begonnen. Hij verwacht de evaluatie dit jaar nog af te ronden.

Wie met zonnepanelen meer stroom opwekt dan verbruikt, kan stroom terugleveren aan het energienetwerk. Het verschil tussen de hoeveelheid opgewekte en verbruikte stroom wordt op de energierekening verrekend. Dit wordt salderen genoemd. Door deze regeling is zelf energie opwekken financieel aantrekkelijk.

Kamp maakt na de evaluatie bekend of de salderingsregeling voor huishoudens met zonnepanelen vanaf 2020 verandert. Mocht de regeling wijzigen, dan volgt volgens hem ‘een nette overgangsregeling’. De vereniging wil dat de minister snel duidelijkheid geeft. 

Aankoop uitgesteld  

Vereniging Eigen Huis heeft meerdere keren aangedrongen op een vervroegde evaluatie. Huiseigenaren stellen de aanschaf van zonnepanelen nu vaak uit, omdat ze niet weten wat met de regeling gaat gebeuren. 

Meer informatie 
Gemeenten willen duidelijkheid salderen (juni 2016) 
Geef salderingszekerheid bij zonne-energie (december 2015)  
Collectieve Inkoop Zonnepanelen 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid