Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Woningverkoop bijna 30 procent gestegen

Geplaatst op 17 okt 2016 , bijgewerkt 17 okt 2016, 12:00

In september steeg de woningverkoop met 28,7% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In totaal verwisselden afgelopen maand 21.009 woningen van eigenaar, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. 

Net als in de afgelopen maanden waren alle woningtypen meer in trek bij de koper. Vooral vrijstaande woningen waren met een verkoopstijging van 42,4% populair. Twee-onder-een-kapwoningen (+22%) waren relatief gezien het minst gewild. 

De woningverkoop steeg in alle provincies. In Zeeland (+37,2%) was de stijging  het grootst, in Friesland (+19,7%) het kleinst. 

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen als de notaris deze inschrijft. Dit is het moment waarop een koopwoning officieel van eigenaar verwisselt. 

Ook registreerde het Kadaster in september 28.819 nieuwe hypotheken - een stijging van bijna 20% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief