Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Huizen in aardbevingsgebied staan langer te koop

Geplaatst op 21 okt 2016 , bijgewerkt 21 okt 2016, 12:31

Woningen in het aardbevingsgebied staan langer te koop dan in vergelijkbare gemeenten in Groningen, Friesland en Drenthe. De verkoopprijzen zijn het afgelopen jaar wel met 2,4% gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen.

Eind juni 2016 stonden woningen in het aardbevingsgebied ruim 1,5 jaar (566 dagen) te koop, 4,5 maand langer dan in vergelijkbare gemeenten.

Verkoopprijzen

De verkoopprijzen van verkochte huizen in het bevingsgebied zijn het afgelopen jaar met 2,4% gestegen. Hoewel dat in vergelijkbare gemeenten iets hoger ligt, kan vanwege onzekerheidsmarges niet worden vastgesteld dat de prijsontwikkeling achterloopt.

Geen leegloop

Er is geen sprake van leegloop in het aardbevingsgebied. Het aantal Groningers dat de regio verlaat ligt niet hoger dan in het referentiegebied. Ieder kwartaal verhuizen circa tienduizend huishoudens binnen, uit of naar het aardbevingsgebied.

Dit is het derde rapport dat CBS in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen publiceert.

Meer informatie
Aardbevingen Groningen

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid