Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

Ombudsman: ‘SER geeft eenzijdige informatie over windenergie’

Geplaatst op 04 nov 2016 , bijgewerkt 04 nov 2016, 12:06

De Sociaal-Economische Raad (SER) en Ed Nijpels, die de uitvoering van het Energieakkoord bewaken, zijn door de Nationale Ombudsman op de vingers getikt. Ze zouden onvolledige en eenzijdige informatie geven over de voor- en nadelen van windenergie. Dat schrijft de NRC.

Ombudsman Reinier van Zutphen is met name niet te spreken over de beweringen op de website van de SER. De nadelen, zoals de gezondheidsrisico’s en slaapproblemen van omwonenden en de waardedaling van de woningen, worden gebagatelliseerd. Maar deze standpunten worden onvoldoende onderbouwd. Dat staat in een nog niet openbaar gemaakt rapport over de informatieverstrekking rond windenergie dat de NRC inzag.

Van Zutphen raadt Nijpels aan zijn feitenoverzicht over windenergie te controleren op juistheid en volledigheid. De SER vindt niet dat zij windenergie vooropgezet positief bejegent en is verbaasd over de conclusie van de Ombudsman.

De Nationale Ombudsman deed onderzoek naar de informatievoorziening van de SER en Ed Nijpels over windenergie op verzoek van het Nationaal Kritisch Platform Windenergie (NKPW) en de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines (NLVOW). 

Meer informatie
VEH: Omwonenden windparken voelen zich niet serieus gehoord

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid