Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Sneller NHG-hypotheek voor zzp'er

Geplaatst op 22 nov 2016 , bijgewerkt 22 nov 2016, 12:00

Zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) die minimaal een jaar eigen baas zijn, kunnen vanaf 1 december een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aanvragen. Voorheen moesten zij minimaal drie jaar als zzp'er werken om voor een dergelijke hypotheek in aanmerking te komen.

Vooralsnog kunnen zzp'ers na een jaar zelfstandigheid alleen bij SNS, Delta Lloyd, BLG Wonen, Aegon en RegioBank terecht voor een NHG-hypotheek. Andere geldverstrekkers kunnen ook meedoen, zo meldt het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerende instantie achter de NHG. Zo sluiten Woonfonds en NIBC Direct zich per 1 januari aan bij dit initiatief. 

Zo'n 1,2 miljoen Nederlanders werken als zzp'er. Zij krijgen minder snel een hypotheek, aangezien geldverstrekkers vaak liever de zekerheid willen van een vast contract. Het WEW hoopt met met dit initiatief in te spelen op een veranderende arbeidsmarkt. Zo weegt bij de beoordeling van een hypotheekaanvraag iemands verdiencapaciteit zwaarder dan de contractvorm. 

Nu kunnen woningen met een koopsom tot € 231.132 met NHG worden gefinancierd. Vanaf 1 januari wordt dit bedrag verhoogd naar maximaal € 245.000. 

Meer informatie

Voorwaarden NHG

Gerelateerde nieuwsberichten 

Kopers duurdere huizen krijgen gemakkelijker NHG
NHG-hypotheken vallen lager uit
Meer aanbieders verhogen hypotheekrente

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid