Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Boeterente opnieuw berekenen

Geplaatst op 20 mrt 2017 , bijgewerkt 20 mrt 2017, 16:00

Vereniging Eigen Huis doet een dringend beroep op banken om de leidraad van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor de berekening van de boeterente over een periode van minimaal vijf jaar toe te passen. 

Volgens Vereniging Eigen Huis is het eerder regel dan uitzondering geweest dat geldverstrekkers de boeterente, die klanten betaalden voor het oversluiten van hun hypotheek, in hun eigen voordeel hebben afgerond. Veel huiseigenaren hebben daardoor een te hoge boeterente betaald.

Ook herberekenen bij rentemiddeling

Banken zouden een herberekening moeten maken voor alle klanten die hun hypotheek vanaf 2011 hebben overgesloten, of die extra op hun hypotheek hebben afgelost. Ook voor huiseigenaren die hebben gekozen voor rentemiddeling moet deze herberekening plaatsvinden, vindt Vereniging Eigen Huis. Minister Dijsselbloem heeft laten weten dat hij werkt aan regels rondom rentemiddeling. Hij noemt het onwenselijk als kredietverstrekkers bij rentemiddeling een hogere vergoeding dan het financieel nadeel in rekening brengen bij de consument. Vereniging Eigen Huis is blij met de toezeggingen van Dijsselbloem en volgt de ontwikkelingen bij de banken.

Mensen hoeven zelf geen actie te ondernemen, de banken zijn aan zet: zij moeten hun klanten informeren over de stand van zaken.

Meer informatie

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief