Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Snel besluit nodig over verlenging leennormen

Geplaatst op 22 nov 2017 , bijgewerkt 22 nov 2017, 15:00

Huizenkopers moeten een maand extra de tijd krijgen om nog volgens de leennormen van 2017 een hypotheek te kunnen afsluiten, vindt de Tweede Kamer. Een motie hiertoe is aangenomen.

Vereniging Eigen Huis roept minister van BZK Ollongren op om de motie uit te voeren en hierover zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Zo weten hypotheekverstrekkers, adviseurs en consumenten waar zij aan toe zijn.

Als de minister de motie - die door de hele Tweede Kamer is aangenomen - uitvoert, dan mogen banken de hypotheekaanvragen die ze dit jaar ontvangen, ook in januari 2018 nog toetsen volgens de leennormen van 2017.

Minder lenen in 2018

Veel banken sluiten hun hypotheekloketten al begin december. Aanvragen die daarna binnenkomen, worden getoetst volgens de leennormen van 2018. Voor veel mensen betekent dit dat ze minder kunnen lenen. Als een maximale hypotheek nodig is voor de aankoop van een huis, dan kan dat betekenen dat daarvoor volgend jaar meer eigen geld nodig is.

Meer informatie

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

We zijn genomineerd voor website van het jaar. Stem je op ons?