Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Toch weer belasting over afgeloste woning

Geplaatst op 24 nov 2017 , bijgewerkt 24 nov 2017, 14:10

De Tweede Kamer heeft op 23 november ingestemd met het plan van het kabinet om de belastingaftrek voor woningeigenaren die hun hypotheek bijna of geheel hebben afgelost af te bouwen. Vanaf 2019 wordt de wet Hillen geleidelijk afgeschaft.

Uiteindelijk stemden 87 Kamerleden voor afschaffen en 56 tegen. Een motie van GroenLinks om eventuele 'onvoorziene en onmenselijke' gevolgen van de maatregel zo snel mogelijk te compenseren werd aangenomen. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Eerste Kamer.

Geen garanties over termijn

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën kon geen garanties geven over de termijn waarbinnen de belastingaftrek voor geen of een geringe hypotheekschuld wordt afgebouwd.

Het kabinet wil dit in dertig jaar doen, maar volgens de staatssecretaris is dat alleen zeker tot er nieuwe verkiezingen zijn. Een volgend kabinet kan het tempo van de belastingaftrek weer veranderen.

Meer informatie

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief