Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

NAM moet ook zonder verkoop vergoeden

Geplaatst op 24 jan 2018 , bijgewerkt 24 jan 2018, 15:00

De NAM moet ook Groningers die hun huis niet kunnen of willen verkopen schadeloosstellen, heeft het gerechtshof in Leeuwarden dinsdag bepaald.

In 2015 bepaalde de Rechtbank al dat verkoop niet noodzakelijk was voor compensatie voor waardeverlies voor de gaswinning in Groningen. Het Hof bekrachtigt deze uitspraak nu in het hoger beroep dat de NAM tegen het vonnis van de rechtbank instelde. 

Het Hof bepaalt dat de schade ‘abstract mag worden begroot’, dus ook al vóór of zonder verkoop. Dat is belangrijk voor iedereen die zijn huis niet wil of kan verkopen. 

‘NAM moet niet wachten op schadestaatprocedure’

Voor vaststelling van de schade is nog wel eerst een aparte, tijdrovende, zogenoemde ‘schadestaatprocedure’ nodig.

Steven Wayenberg, belangenbehartiger Groningen bij Vereniging Eigen Huis: ‘Maar daar hoeft de NAM niet op te wachten. Dat zou ook onbestaanbaar zijn. De uitspraak is duidelijk. Dus kom snel met een goede waardedalingsregeling voor álle woningeigenaren.’

Meer informatie

Lees ook eerdere nieuwsberichten over Groningen: 
 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief