Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Actie voor referendum over wet Hillen

Geplaatst op 31 jan 2018 , bijgewerkt 31 jan 2018, 10:25

Ouderenorganisaties en leden van 50PLUS willen met de website https://stopaflosboete.nl/ tenminste 300.000 handtekeningen verzamelen om een raadgevend referendum af te dwingen over het afschaffen van de ‘wet Hillen’. Meedoen kan online.

Als het lukt om voldoende steun te verzamelen wordt een volksraadpleging gehouden over het afbouwen van de belastingvrijstelling voor mensen die hun hypotheek hebben afgelost. In een eerste ronde werden de benodigde 10.000 handtekeningen ruimschoots gehaald.

Standpunt van de vereniging

Vereniging Eigen Huis vindt schrappen van de wet Hillen onverstandig en pleit ervoor om de belastingvrijstelling in stand te houden. De vereniging vindt dat er eerst een brede discussie moet worden gevoerd over de grote maatschappelijke betekenis van het eigenwoningbezit, in relatie tot thema’s als pensioenen en zorg. Deze discussie staat al in 2020 op de politieke agenda.   

Ga naar de website van 50PLUS
Lees het nieuwsbericht: 'Schrap de wet Hillen niet'

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

;