Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

VEH onderschrijft hoge ambities Nationale Woonagenda

Geplaatst op 23 mei 2018 , bijgewerkt 23 mei 2018, 13:00

Vandaag ondertekent Vereniging Eigen Huis als een van de deelnemende partijen de Nationale Woonagenda bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

In de Woonagenda staan afspraken om het woningtekort terug te dringen. “Met wat geduw en getrek is het gelukt een concrete ambitie op te nemen, waarmee de minister haar verantwoordelijkheid neemt voor de woningbouw. Daar zijn we blij mee”, aldus Rob Mulder, directeur belangenbehartiging bij Vereniging Eigen Huis. Andere ondertekenaars zijn provincies, gemeenten, woningcorporaties, private partijen en bewonersorganisaties.

Praten is voorbij

Met het tekenen van de Nationale Woonagenda committeren alle deelnemers zich aan het uitwerken van de hoofdafspraken. Rob Mulder: “Het moet nu echt werk in uitvoering worden. Het praten is voorbij, nu moet er gebouwd worden. We houden scherp in de gaten dat de Nationale Woonagenda gaat bijdragen aan meer en snellere woningbouw.” 

Per jaar moeten er minimaal 75.000 huur- en koopwoningen worden gebouwd. In 2025 moeten er 700.000 woningen meer zijn dan in 2015.
 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

;