Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

VEH actie heeft succes: NN schrapt rentestraf

Geplaatst op 25 mei 2018 , bijgewerkt 25 mei 2018, 11:00

Begin dit jaar toonde onderzoek van Vereniging Eigen Huis aan dat klanten met een hypotheek bij Delta Lloyd en Nationale Nederlanden gedurende de gehele renteperiode vast zitten aan een renteopslag, ook al is daar door een waardestijging van het huis of een extra aflossing al lang geen grond meer voor. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de Vereniging genoemde geldverstrekkers een brief gestuurd en opgeroepen om deze rentestraf te schrappen.

Vandaag (25 mei) heeft Nationale Nederlanden aangekondigd de hypotheekrente automatisch te gaan verlagen wanneer een klant, door aflossingen, in aanmerking komt voor een lagere risico-opslag. Daarnaast wordt het aantal tariefklassen uitgebreid en kunnen klanten ook een lagere rente krijgen bij een hogere spaar- of woningwaarde. De waardestijging kan worden aangetoond met de actuele WOZ waarde van de woning. De vereniging is tevreden over de stap van Nationale Nederlanden. Hiermee is het beleid van Nationale Nederlanden vergelijkbaar met andere geldverstrekkers.

Het nieuwe beleid wordt echter pas eind dit jaar voor alle lopende en nieuwe hypotheken ingevoerd. Klanten met een Delta Lloyd hypotheek worden eerst toegevoegd aan de systemen van Nationale-Nederlanden. In de loop van 2019 gaat ook voor deze klanten gelden dat tijdens de rentevaste periode de risico-opslag automatisch verlaagd wordt, als ze hiervoor door aflossing in aanmerking komen. 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

;