Gevolgen coalitieakkoord voor huiseigenaren

Geplaatst op 09 okt 2017 , bijgewerkt 09 okt 2017, 00:00

Vereniging Eigen Huis wordt overspoeld door reacties van leden die boos en bezorgd zijn over het aangekondigde regeerakkoord. Wij maken een zorgvuldige analyse en houden u via de site op de hoogte. En we hebben aan de Kamerleden maandag een brief gestuurd waarin we uw bezorgdheid overbrengen.

Vele leden nemen contact op met Vereniging Eigen Huis. We worden overspoeld door leden die boos en bezorgd zijn. Velen van u maken zich zorgen over de toekomstige betaalbaarheid van huis en hypotheek.

Forse lastenverzwaringen dreigen voor mensen die hypotheek (deels) hebben afgelost

Voor veel mensen die hun hypotheek grotendeels of geheel hebben afgelost dreigen forse lastenverzwaringen. Zij voelen zich bedrogen door de overheid die aflossen stimuleerde met lagere belastingen. Dinsdag 10 oktober worden de kabinetsplannen gepresenteerd en dan pas zal het volledige pakket van maatregelen bekend zijn. Vereniging Eigen Huis zal een zorgvuldige analyse maken en houdt u via deze website op de hoogte.

Oproep aan Kamerleden

Wij hebben op maandag 9 oktober deze brief naar de Kamerleden gestuurd waarin onze zorgen over het schrappen van de Wet Hillen en de versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek:

Wet Hillen
..Het afbouwen van de Wet Hillen betekent een breuk met het beleid om huiseigenaren te stimuleren om hun hypotheek geleidelijk af te lossen. Aflossen kan door het schrappen van de Wet Hillen zelfs fiscaal onverstandig worden. De maatregel treft juist mensen die er verstandig aan dachten te doen om de aflossing van hun hypotheek met spaargeld te bespoedigen...

Hypotheekrenteaftrek

...De maatregel treft juist mensen die er verstandig aan dachten te doen om de aflossing van hun hypotheek met spaargeld te bespoedigen. Het is een misverstand te veronderstellen dat mensen met een hoger inkomen lastenverzwaringen gemakkelijk kunnen opbrengen. Als er maximaal is geleend, blijft er weinig ruimte over om nieuwe lasten op te vangen...