Overgangsregeling ISDE voor nieuwbouwwoningen

Geplaatst op 24 dec 2019 , bijgewerkt 24 dec 2019, 13:00

Kopers van nieuwbouwwoningen die een zonneboiler of warmtepomp hebben gekocht vóór 1 januari 2020, maar nog niet geïnstalleerd, kunnen hiervoor in 2020 alsnog subsidie aanvragen. Wel zijn hier voorwaarden aan verbonden.

De zogenoemde ISDE-subsidieregeling voor nieuwbouw stopt per 2020, maar er is nu een overgangsregeling waardoor subsidie aanvragen onder voorwaarden nog mogelijk is.

Dit zijn de voorwaarden voor subsidie

  • Heb je vóór 1 januari 2020 een warmtepomp of zonneboiler aangeschaft voor een nieuwbouwwoning waarvoor de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd? En installeer je die vóór 1 juli 2020? Dan kun je binnen 6 maanden na de installatie nog subsidie aanvragen in 2020. Dit geldt niet als het apparaat een pelletkachel of een biomassaketel is. Per 1 januari 2020 vervalt de subsidie op pelletkachels en biomassaketels.
  • Heb je een bestaande woning of nieuwbouwwoning en vóór 1 januari 2020 een pelletkachel of biomassaketel aangeschaft en geïnstalleerd? Dan heb je na de installatie nog 6 maanden de tijd om subsidie aan te vragen.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

De vereniging is blij met dit nieuws. Zij heeft al eerder bij minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) gepleit voor coulance voor nieuwbouwkopers.

Subsidie voor duurzame warmte (ISDE)

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een subsidie die investeringen in duurzame en energiezuinige apparaten moet stimuleren. Deze subsidie wordt verstrekt door de Nederlandse overheid aan particulieren en bedrijven.

Meer informatie