Nieuwe Platform Woonstarters over hypotheken

Geplaatst op 30 jan 2020 , bijgewerkt 30 jan 2020, 14:30

Voor starters is het steeds moeilijker een woning te vinden. Door de verder stijgende huizenprijzen zijn er weinig betaalbare woningen te koop. En ook een hypotheek afsluiten lukt niet iedereen. Dat geldt helemaal voor kopers met een studieschuld. 

De studieschuld is voor veel starters een probleem omdat het de maximale hypotheek beperkt. In de derde editie van Platform Woonstarters laat Vereniging Eigen Huis de LSVb, het ISO en CNV Jongeren aan het woord. Zij maken zich hard voor een ander studieleenstelsel zodat afgestudeerden met minder schulden de woningmarkt op kunnen. 

Inspiratie

Initiatieven om starters op de woningmarkt te helpen zijn hard nodig. Het online Platform Woonstarters inspireert beleidsmakers en beslissers. Het thema van de derde editie is ‘financieren’ en heeft gastbijdragen van NIBUD, HDN, NHG, diverse geldverstrekkers en Tweede Kamerlid Jessica van Eijs (D66). Zij geeft de pen door aan Sandra Beckerman van de SP.

Benieuwd hoe wij voor starters op de woningmarkt opkomen? Bekijk onze actiepunten.

Platform Woonstarters is een samenwerking van SVn, Vereniging Eigen Huis, De Hypotheekshop, VNG, BPD, provincie Limburg, Gemeentebelang Nunspeet, gemeente Kaag en Braassem, gemeente Tiel, Urbannerdam en Ikbouwbetaalbaar.