VEH spreekt koning over verduurzamen in coronatijd

Geplaatst op 09 jun 2020 , bijgewerkt 09 jun 2020, 16:00

Koning Willem-Alexander was dinsdag aanwezig bij een bijeenkomst over verduurzamen in coronatijd. Cindy van de Velde, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis, sprak hem daar over het energiezuinig maken van koopwoningen. 

De bijeenkomst was georganiseerd door de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie. Koning Willem-Alexander liet zich tijdens twee rondetafelgesprekken bijpraten over de effecten van de coronacrisis op de energietransitie.  

Zorgen huiseigenaren

Van de Velde was één van de deelnemers aan de rondetafelgesprekken en lichtte ons periodieke onderzoek toe over het verduurzamen van woningen in coronatijd. Daaruit blijkt dat de zorgen onder huiseigenaren over de betaalbaarheid van energiebesparende maatregelen door corona toenemen.  

Subsidieregelingen

Van de Velde: “Veel huiseigenaren willen wel verduurzamen, maar steeds meer mensen krijgen door de economische recessie met grote financiële onzekerheden te maken. Het verduurzamen van woningen komt door onzekerheden over werk en inkomen onder grote druk te staan.” Door bestaande subsidieregelingen te verbeteren, kan hier iets aan worden gedaan. 

Betaalbaarheid

Koning Willem-Alexander stelde onder meer vragen over de betaalbaarheid van energiebesparende maatregelen tijdens de coronacrisis.