Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Eigen Huis: Energiebesparing loont nu meer dan ooit (2)

Geplaatst op 04 nov 2009 , bijgewerkt 04 nov 2009, 23:00

Speciale editie Eigen Huis Magazine voor alle vier miljoen eigenwoningbezitters Alle vier miljoen eigenwoningbezitters in Nederland ontvangen deze ma...

Speciale editie Eigen Huis Magazine voor alle vier miljoen eigenwoningbezitters

Alle vier miljoen eigenwoningbezitters in Nederland ontvangen deze maand de energiespecial van Vereniging Eigen Huis. Deze eenmalige uitgave van het Eigen Huis Magazine geeft een overzicht van alle energiebesparingsmogelijkheden en een update van nieuwe subsidies die daarbij mogelijk zijn. Met subsidies en hogere energieprijzen loont het al snel om besparingsmaatregelen te treffen. Ook de zorg voor het milieu maakt bewust omgaan met energie meer dan ooit urgent. Als grote landelijke consumentenorganisatie organiseert de vereniging voor het eerst een collectieve inkoop van energie waaraan iedereen vrijblijvend kan meedoen.

Veel huiseigenaren zijn inmiddels enthousiast over het nemen van maatregelen die op de energierekening besparen, die meer wooncomfort opleveren, de waarde van het huis verhogen en ook nog eens bijdragen aan een beter milieu. Maar welke subsidies kun je daarvoor krijgen en hoe pak je het aan? En kan je daar ook een persoonlijk advies over krijgen?

Uitgangspunt

De energiespecial van Vereniging Eigen Huis biedt een praktische insteek, met als uitgangspunt de gemiddelde energienota van verschillende typen woningen. Welke besparingen zijn daar op mogelijk en welke maatregelen horen daar bij? Hoeveel kost het, welke subsidie kun je krijgen en wanneer is de investering weer terugverdiend? Zo kan gemakkelijk worden uitgerekend of het financieel lonend is om bijvoorbeeld dubbel glas of een HR-ketel te plaatsen.

Energiecampagne

De energiespecial van Vereniging Eigen Huis markeert de start van een langlopende energiecampagne van de vereniging om de energievriendelijke eigen woning te promoten. Alle kennis en diensten van de vereniging worden aangewend om huiseigenaren op dit gebied ondersteuning te bieden met praktische tips en informatie.

Website

Op de speciale site www.eigenhuis.nl/energie kan iedereen alle informatie vinden over dit onderwerp. Wie op de hoogte wil blijven kan zich daar aanmelden voor de speciale energienieuwsbrief, die maandelijks gratis per e-mail wordt toegezonden.

Vragen?

Eigenwoningbezitters met vragen over energiebesparing kunnen bellen met het Informatie- en Adviescentrum van Vereniging Eigen Huis op (033) 450 77 50. In de maand november staat dit nummer van maandag t/m zaterdag ook open voor niet-leden van de vereniging.

Vereniging Eigen Huis is met ruim 685.000 leden de grootste consumentenorganisatie voor eigenwoningbezitters. Energie is in de ogen van de vereniging een belangrijk maatschappelijk thema waaraan alle huishoudens kunnen bijdragen. De energiespecial van het Eigen Huis Magazine die iedere eigenwoningbezitter binnenkort in de bus krijgt wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van VROM.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid