Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Rabobank schikt alle OpMaat Hypotheken

Geplaatst op 21 dec 2009 , bijgewerkt 21 dec 2009, 23:00

Stichting Woekerpolisclaim heeft een overeenkomst gesloten met de Rabobank waarbij voor alle OpMaat Hypotheken, met beleggingselement ter aflossing ...

Stichting Woekerpolisclaim heeft een overeenkomst gesloten met de Rabobank waarbij voor alle OpMaat Hypotheken, met beleggingselement ter aflossing van de hypotheek, een compensatie is afgesproken. Binnen deze verzekering zijn ook kosten en risicopremies ingehouden op het spaardeel zonder dat dat voor de klanten duidelijk was. Daardoor werd het spaardeel negatief be├»nvloed. De gemiste rentevergoeding op dit spaardeel  wordt nu vergoed. Ook de betaalde kosten en risicopremies kunnen binnen het spaardeel blijven, mits deze op andere wijze worden betaald.

Daarnaast kunnen de betreffende klanten kosteloos productaanpassingen doen die tot verbetering moeten leiden. Vereniging Eigen Huis is op hoofdlijnen positief over het bereikte resultaat. De uiteindelijke uitwerking zal meer helderheid geven hoe het voor de consument uitpakt.

In de eerste helft van 2010 benadert de Rabobank de betreffende klanten; zij hoeven dus zelf niets te doen. 

Deze schikking moet los worden gezien van een kostenregeling via Achmea/Interpolis in het kader van de woekerpolisaffaire. Ook geldt nog het voorbehoud dat formeel de Raad van Bestuur van de Rabobank de regeling nog moet goedkeuren.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid