Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Opening meldpunt energiesubsidies

Geplaatst op 02 mrt 2010 , bijgewerkt 02 mrt 2010, 23:00

Subsidiebeleid energiebesparing moet beter aansluiten op consument Vereniging Eigen Huis verzamelt ervaringen en meningen van consumenten over ene...

Subsidiebeleid energiebesparing moet beter aansluiten op consument

Vereniging Eigen Huis verzamelt ervaringen en meningen van consumenten over energiesubsidies en stimuleringsmaatregelen voor energiebesparing.

Meldpunt Energiesubsidies

Gisteren heeft Vereniging Eigen Huis het meldpunt energiesubsidies [...] geopend voor iedereen die gebruik heeft gemaakt van energiesubsidies en andere stimuleringsmaatregelen voor energiebesparing, of die overweegt om daarvoor een aanvraag in te dienen. Met de ervaringen en aanbevelingen van consumenten wil de vereniging bereiken dat de overheid stimuleringsmaatregelen voor energiebesparing aanbiedt die beter aansluiten op de praktijk.

Te vroeg voor verplichtende maatregelen

De overheid probeert de consument op vele manieren te bewegen tot energiebesparing. De meeste subsidieregelingen sorteren echter onvoldoende effect. Daarom verkent de Rijksoverheid momenteel de mogelijkheid om meer verplichtende maatregelen in te zetten. Vereniging Eigen Huis vindt het te vroeg voor dergelijke verplichtingen. Stimulering van energiebesparing op vrijwillige basis heeft volgens de vereniging nog onvoldoende reƫle kansen gekregen.

Consument interesse in energiebesparing

De consument toont veel interesse in energiebesparing en is wel degelijk bereid om in energiezuiniger wonen te investeren. Dat blijkt onder meer uit het succes van de jaarlijkse Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE). Het totale jaarbudget van 69 miljoen euro voor kleine zonnepanelen was al op de dag van openstelling, 1 maart 2010, overtekend.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid