Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Vereniging Eigen Huis organiseert tweede inkoopveiling energie

Geplaatst op 06 apr 2010 , bijgewerkt 06 apr 2010, 22:00

Vereniging Eigen Huis organiseert voor de tweede keer een actie voor collectieve inkoop van energie waar iedereen aan mee kan doen. Vrijblijvend mee...

Vereniging Eigen Huis organiseert voor de tweede keer een actie voor collectieve inkoop van energie waar iedereen aan mee kan doen. Vrijblijvend meedoen kan tot 5 mei 2010. Na de eerste energieveiling in november 2009 zijn ruim 17.000 huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Gemiddeld besparen zij hiermee € 230 per jaar ten opzichte van hun oude energiecontract.

Overstap op gang krijgen

Met de collectieve energieinkoopveiling wil Vereniging Eigen Huis de overstap naar een goedkopere energieleverancier op gang krijgen. Huishoudens betalen vaak meer voor gas en elektra dan nodig is. Veel mensen zien op tegen de rompslomp die verandering van energieleverancier met zich meebrengt en zijn bang dat de overstap problemen geeft.

Overstappen geeft zelden problemen

Overstappers blijken echter zelden problemen te ervaren bij het overstappen naar een andere leverancier van gas en elektra. Na afloop van de eerste energieveiling was 97% van de overstappers tevreden tot zeer tevreden over het verloop van de collectieve inkoopactie. Ruim 84% van hen was in de afgelopen drie jaar nog niet eerder van energieleverancier veranderd. Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder 10.000 consumenten blijkt bovendien dat de kwaliteit van de dienstverlening bij de meeste energieleveranciers op vergelijkbaar niveau ligt.

Collectieve inkoop voor iedereen

Iedereen kan meedoen aan de tweede collectieve inkoopveiling voor energie van Vereniging Eigen Huis. Het maakt niet uit of men eigenwoningbezitter of huurder, lid of geen lid van de vereniging is. Elk huishouden kan gebruik maken van de collectieve inkoopkracht van Vereniging Eigen Huis en overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

Kwaliteit

Vereniging Eigen Huis stelt kwaliteitseisen aan energiebedrijven die aan de veiling meedoen. De energiebedrijven moeten zorgen dat de administratieve overstap voor iedereen die op het aanbod ingaat soepel en probleemloos verloopt. Als er toch iets misgaat, biedt Vereniging Eigen Huis kosteloze ondersteuning om de problemen op te lossen. Bij een daadwerkelijke overstap naar de nieuwe energieleverancier worden deelnemers die nog geen lid waren van Vereniging Eigen Huis gratis proeflid tot 1 mei 2011.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid