Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Reactie Miljoenennota

Geplaatst op 20 sep 2010 , bijgewerkt 20 sep 2010, 22:00

Geen nieuwe kabinetsplannen voor woningmarkt De plannen voor 2011 van het kabinet-Balkenende IV bevatten geen nieuws over de woningmarkt. De miljoene...

Geen nieuwe kabinetsplannen voor woningmarkt

De plannen voor 2011 van het kabinet-Balkenende IV bevatten geen nieuws over de woningmarkt. De miljoenennota is vanwege de demissionaire status van het kabinet op dat punt ‘beleidsarm’ te noemen. De wel genoemde maatregelen voor de woningmarkt zijn al eerder aangekondigd. Het gaat onder andere om maatregelen waar Vereniging Eigen Huis zich sterk voor heeft gemaakt:

  • Tijdelijke Btw-verlaging voor verbouwingen
  • Verlenging van de verhoogde NHG kostengrens van 350.000 euro tot 1 januari 2012
  • De periode waarin iemand recht heeft op hypotheekrenteaftrek voor twee woningen gaat van twee naar drie jaar.

Toch had het kabinet meer kunnen doen om de doorstroming op de woningmarkt te helpen. De vereniging vindt het een gemiste kans dat geen extra geld wordt vrijgemaakt voor de startersleningen, ondanks dat de Tweede Kamer daartoe met een breedgesteunde motie heeft opgeroepen. Met een relatief bescheiden budget kan daarmee een groot effect in de doorstroming worden bereikt.

Vereniging Eigen Huis had niet verwacht dat de kabinetsplannen nieuws over de woningmarkt zouden bevatten, gezien de demissionaire status van het kabinet.

Het is een noodzaak dat een nieuw kabinet snel duidelijkheid verschaft over bijvoorbeeld het behoud van de hypotheekrenteaftrek. De structurele problemen op de woningmarkt stellen een nieuw kabinet voor een grote uitdaging. Vereniging Eigen Huis wil graag een bijdrage leveren in de door haar voorgestelde Stichting van het Wonen. In deze stichting zouden de belangrijke, op de woningmarkt actieve maatschappelijke partijen betrokken moeten zijn. Het doel is om samen met het Kabinet een duurzame hervorming op de woningmarkt te bewerkstelligen.

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid