Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Vereniging Eigen Huis: behoud renteaftrek is sterke impuls voor woningmarkt

Geplaatst op 30 sep 2010 , bijgewerkt 30 sep 2010, 16:30

Het behoud van de hypotheekrenteaftrek geeft een sterke impuls aan de woningmarkt. Dat stelt Vereniging Eigen Huis op basis van een actuele flitspeil...

Het behoud van de hypotheekrenteaftrek geeft een sterke impuls aan de woningmarkt. Dat stelt Vereniging Eigen Huis op basis van een actuele flitspeiling door onderzoeksbureau Intomart.

Veiligstellen renteaftrek

Door het veiligstellen van de renteaftrek zeggen ruim 150.000 twijfelende huizenkijkers dat ze het komende jaar alsnog een huis gaan kopen. De animo om een huis te kopen zou volgens dezelfde peiling nog veel verder toenemen als het kabinet de overdrachtsbelasting had gehalveerd.

Positief

Vereniging Eigen Huis is blij dat de beoogde coalitie de onzekerheid over de renteaftrek wegneemt. In deze economisch moeilijke tijden draagt dit besluit bij aan het voor de woningmarkt zo belangrijke herstel van vertrouwen. Voor veel huishoudens is de renteaftrek van groot belang voor de betaalbaarheid van hun woonlasten.

De vereniging is blij met de mogelijkheden om op lokaal niveau meer huizen te bouwen die aansluiten op de woonbehoefte van mensen. Vereniging Eigen Huis is ook positief dat de overstap van sociale huur naar koop wordt bevorderd, onder meer door de huren voor bepaalde groepen meer marktconform te maken en huurders een kooprecht te geven.

Verzoek om fundamentele aanpak

Teleurgesteld is de vereniging dat het beoogde kabinet geen aanzet geeft om de structurele crisis op de woningmarkt fundamenteel aan te pakken. Vereniging Eigen Huis zal hierop blijven aandringen.

Bron: Vereniging Eigen Huis


Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid