Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

Stichting Verliespolis wil actievere houding verzekeraars en tussenpersonen naar klanten

Geplaatst op 29 okt 2010 , bijgewerkt 29 okt 2010, 10:00

Den Haag - De Stichting Verliespolis spoort verzekeraars en tussenpersonen aan een actievere houding aan te nemen naar al hun klanten met een beleggi...

Den Haag - De Stichting Verliespolis spoort verzekeraars en tussenpersonen aan een actievere houding aan te nemen naar al hun klanten met een beleggingsverzekering. Het mag niet blijven bij alleen het compenseren van polishouders met een woekerpolis, zoals is overeengekomen in de compensatieregelingen voor teveel betaalde kosten. Daarnaast moet door verzekeraars actief gewerkt worden aan productverbetering zodat klanten kosteloos over kunnen stappen naar betere en goedkopere producten. Tussenpersonen moeten volgens de Stichting Verliespolis hun klanten actief gaan benaderen om hen, gratis, te adviseren over de mogelijkheden die zij hebben om hun situatie en vooruitzichten te verbeteren.

Stichting Verliespolis: “De compensatieregeling biedt een goede collectieve oplossing voor veel polishouders, zonder dat de benadeelde klanten van verzekeraars daar zelf iets voor hebben hoeven doen of gebonden zijn aan de bereikte regeling. Voor mensen in een schrijnende situatie bieden de speciale coulanceregelingen een uitstekende aanvulling die bovenop de collectieve regeling komt. Maar bovenal spoort de Stichting Verliespolis de verzekeringssector aan om zelf snel productverbeteringen door te voeren. Deze verbeteringen zouden moeten resulteren in betere en goedkopere producten voor al hun klanten, waarbij niet alleen nieuwe, maar ook lopende polissen tussentijds worden verbeterd.”

Een voorbeeld van een productverbetering is de toevoeging van gegarandeerde kapitalen en/of rendementen aan de polis zonder dat dat leidt tot excessieve kostenverhogingen voor de klanten. Beleggingsverzekeringen kunnen vooral goedkoper worden gemaakt door het aanbieden van passief beheerde beleggingsfondsen met veel lagere kosten, maar ook door toepassing van recente sterftetafels bij overlijdensrisicodekkingen, waardoor de premies die klanten betalen direct omlaag kunnen.

“Bij Achmea is het al gelukt contractueel vast te leggen dat grote groepen klanten bestaande polissen in fasen zullen kunnen omzetten in betere, goedkopere producten. Hierdoor profiteren ook klanten die formeel geen woekerpolis hebben. Wij roepen alle andere verzekeraars op om hetzelfde te doen. Op die manier kan de sector werkelijk met een schone lei de toekomst in en het beschadigde vertrouwen herstellen.”, aldus de Stichting Verliespolis. 
 
De Stichting Verliespolis, een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de VEB, is de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.

Stichting Verliespolis

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid