Persberichten Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat journalisten en andere vertegenwoordigers van de pers graag te woord.
De afdeling perszaken is bereikbaar op telefoonnummer (033) 450 76 88 (ook buiten kantoortijden) of per e-mail: pers@eigenhuis.nl 

Onze persvoorlichters zijn:

Hans André de la Porte
Manon van Essen

Overzicht recente persberichten 

 

"Het gaat onnodig slecht op de woningmarkt"

Geplaatst op 18 mei 2011 , bijgewerkt 18 mei 2011, 13:00

Het zou beter moeten gaan met de woningmarkt, maar het gaat slechter. Terwijl de economie langzaam opkrabbelt, zakt de woningmarkt steeds verder weg...

Het zou beter moeten gaan met de woningmarkt, maar het gaat slechter. Terwijl de economie langzaam opkrabbelt, zakt de woningmarkt steeds verder weg. Pril herstel wordt de kop ingedrukt door een voortdurende slecht-nieuws-show. Maatregelen en opinies die een negatief effect hebben op de woningmarkt buitelen over elkaar heen.

Gunstige uitgangspunten

De uitgangspunten voor de woningmarkt zijn echter zo slecht nog niet. De werkloosheid daalt, mensen willen nog steeds graag verhuizen en de hypotheekrente is nog steeds niet hoog. De woningmarkt draait dus onnodig slecht en herstel krijgt geen kans.

Kabinet moet ingrijpen

Vereniging Eigen Huis vindt dat minister Donner het heft in handen moet nemen en met een daadkrachtige maatregel moet komen die de negatieve spiraal doorbreekt. Tijdelijke afschaffing van de overdrachtsbelasting voor koopstarters zou zo’n maatregel kunnen zijn.

Lees meer hierover in Woonpeil mei 2011 (pdf)

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid